Mobiele start-up bezorgt retailproducten binnen een uur

De Amerikaanse start-up Postmates levert bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld die is gekoppeld aan het sociale medium Foursquare van waaruit consumenten producten kunnen bestellen.

De app registreert met dank aan Foursquare waar de consument zich bevindt wanneer deze inlogt. De klant krijgt aan de hand van de locatiegegevens een lijst te zien met retailers en restaurants die zich in de buurt bevinden, waarna er producten of maaltijden kunnen worden besteld.

Eigen koeriers Postmates heeft 250 eigen koeriers in dienst die voor de klant een winkel of restaurant binnenlopen en de producten ophalen, om ze vervolgens binnen een uur bij de app-gebruiker af te leveren. ‘Je kunt alles binnen een uur binnen hebben; boodschappen, Nike-schoenen, make-up en elektronica’, zegt Kristin Schaefer van Postmates tegen Internet Retailer. De dienst kost 5 tot 12 dollar en er kan voor worden afgerekend in de app. Na afloop kunnen consumenten hun koerier beoordelen in de applicatie.

Uitbreiden Postmates heeft in de laatste drie maanden voor 1 miljoen dollar aan bestellingen bezorgd aan klanten in de startgebieden San Francisco en Seattle. Het bedrijf verdient zijn geld door een deel van de bezorgkosten die de klant betaalt te incasseren. Het overige deel is bestemd voor de koeriers. De komende drie maanden wil de start-up gaan uitbreiden naar de oostkust van de VS.

‘Ons bezorgvolume groeit momenteel met 20 procent per maand’, zegt Schaefer. ‘Daarbij krijgen we er maandelijks 40 procent meer gebruikers bij.’  70 procent van de bestellingen is nu nog restaurantgerelateerd, op de tweede plek staan de dagelijkse boodschappen met 20 procent van de orders. De rest betreft retailproducten.

About the Author

Leave a Reply