Noodonderhoud netwerk preventief instellen nieuwe apparatuur

Melding nood onderhoud netwerk datacenter.

Op maandag 4 november om 9:45uur werd ons netwerk aangevallen door een grote DDOS.
Door deze DDOS werd het netwerk traag en onbereikbaar.

Onze netwerk engineers hebben geprobeerd de DDOS zo snel mogelijk te lokaliseren, op te vangen en onder controle te krijgen.
Door de omvang van de DDOS was het erg moeilijk de DDOS aanval op te vangen en onder controle te houden.
Rond 16:00uur was het netwerk weer bereikbaar.

Hierbij hebben we extra netwerk apparatuur ingezet om alles onder controle te krijgen.
Op dit moment blijkt er helaas toch nog sprake te zijn van geringe packetloss.

Het blijkt dat er op de nieuwe apparatuur nog aanvullend onderhoud moet worden gepleegd om deze zo goed mogelijk in te regelen.
Het kan gebeuren dat u hier vandaag nog hinder van ondervindt. Uiteraard doen we het uiterste om overlast tot een minimum te beperken.

Wat gaan we doen om dit probleem in de toekomst te voorkomen:

  •  We zullen op korte termijn nog meer extra apparatuur gaan bijzetten zodat grote DDOS aanvallen sneller kunnen worden opgelost of voorkomen.

———-
Deze informatie kregen wij rond 13:30 5-11-2013 | Kort hierna konden wij gedurende een korte periode geen bericht op onze website plaatsen. Deze was als het gevolg van het onderhoud een korte periode niet toegankelijk. Daarom hebben we direct berichten op onze Twitterstream geplaatst. Overigens lijkt de downtime vandaag slechts enkele minuten te zijn geweest.
———-

UPDATE: 15:35 – 05-11-2013 |
———-
Op een korte onderbreking rond 13:30 lijken wij vandaag geen last te ondervinden van downtime of verbindingsproblemen. Momenteel lijkt alles opgelost, indien er nieuws is wordt het hier geplaatst. Ter info, ook deze rubriek is met onze Twitterstream verbonden, dit bericht verschijnt ook daar.
———-

About the Author

Leave a Reply